• 157
  • 0
Защо избрах дървените играчки за моето дете?
В търсене на хубава играчка за най-важните ...

Опитвам се да отглеждам детето ни по най-добрия според нас начин и да открия онези фактори, които са решаващи и предопределящи за развитието на нашите деца. Искам то да хапва чиста, свежа и питателна храна, да му осигурявам възможност за много движение чрез чести разходки, да расте в спокойна атмосфера и да играе със смислени играчки.

Да, детето ми, както и всяко друго прекарва наистина много време в изучаване на всякакви нови предмети не само вкъщи, а и навън. То е в едно непрестанно търсене и винаги в изследователски режим. Но играчките са тези неща, които са на негово разположение постоянно. Исках да осигуря „добри” детски играчки, които да провокират мисленето, играта, любопитството и търсенето у детето. Детските играчки обичайно и масово са от пластмаса. Но аз харесах дървото, ей така, защото много обичам красивите неща. То изглеждаше и някак естествения избор. Изглежда ми винтидж J Играчките от дърво са интересна смесица от класическо и модерно – струва ти се, че са old school, ала когато започнеш да разглеждаш – уау, има толкова цветна палитра и такива хрумвания! Макар и в модерна форма, дървените играчки пак са някак като тези от едно време – здрави, хубави, занимателни и любими за децата. С всяка дървена играчка имам усещането, че детето ми след години с умиление ще погледне към нея в кашона на тавана и ще се сети колко си е играло и колко много я е обичало. Някога, напред в бъдещето, тези играчки може и да имат сантиментална стойност за него, но днес всяка от тях има своя принос към развитието му, защото с тях детето научава и открива нови факти, понятия, форми и значения. 

Разбира се и ние имаме вкъщи всякакви играчки, но най-любими са ни тези, дървените детски играчки, които са сякаш заредени с любов и топлина. Или поне ние така ги усещаме, сигурно защото ние сме им придлали този заряд :)

Оставете коментар: