Даровете на Фрьобел - пълен комплект


  • 440.00 лв.

  • Код на продукта: FG1

Бърза поръчка


Тагове: Дарове на Фрьобел, дарове, Фрьобел, детски играчки, Умници

Фрьобел е известен като бащата на детските градини, а материалите, които разработва - даровете на Фрьобел - са вероятно първите образователни играчки.

По време на своята работа Фрьобел открива, че развитието на мозъка при децата е най-бурно между раждането и третата година и признава важността на ранния старт на обучението. Фрьобел полага началото на изумителен брой иновации, със своите изследвания. Сред тях са: множеството интелигентности (различни стилове на учене), холистично възпитание, ориентирано към детето и базирано на игра, участие / обучение на родители, образователно сгъване на хартия, използване на музика, игри и активно движение за образование.

Даровете са създадени от Фрьобел след като той прекарва значително време, за да наблюдава децата и да прецезира дизайна на материалите. Може би най-сложно замислените играчки в света, тези материали изглеждат измамно прости, но представляват вещ подход към развитието на детето. Играта с даровете на Фрьобел, пеенето, танцуването и отглеждането на растения са важни аспекти в подхода към образованието с фокус върху децата, създаден от Фридрих Фрьобел.

Материалите са наречени така, защото са се дават на децата именно като дарове/подаръци и имат функцията на инструменти, чрез които възрастните да наблюдават вродените човешки  „дарове“, които притежава всяко дете още от своето раждане. Могат да бъдат наблюдавани забележителните качества и иновативни идеи, които правят всяко дете уникално, когато има възможност да изследва и създава по метода на Фробел.

Фрьобел е дал номера на даровете от 1 до 6, за да улесни посочването им. Следващите материали могат да се опишат накратко като пръчици (дар 8) или рингове (дар 9), докато дар номер 2 например е комплект дървени сфера, цилиндър и куб с рамка за окачване. Осем 1-инчови дървени кубчета са известни по-просто като дар 3 и т.н.

Основната разлика между даровете и останалите материали за игра в детските градини е в това, че даровете могат да се върнат в оригиналната си форма, когато играта завърши. Важна част от играта с даровете е представянето на материала да бъде винаги като цяла форма (например дар 3, изваден от кутията като цял куб, състоящ се от 8 малки кубчета). Има и още две правила за игра с даровете :

1.    Всички части трябва да бъдат включени;

2.    Творението винаги се променя чрез модификация, а не чрез разрушаване и възстановяване. По този начин се запазва единството и се научават допълнителни, по-фини уроци за естеството на промяната.


Комплектът с даровете на Фрьобел се продава само цял, не се продават отделно само конкретни части от него. 

Материалите притежават европейски сертификати за качество и отговарят на изискванията за безопасност.

Напишете отзив

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
Captcha